|
|
|
Kan strømpefirmaer gøre en forskel?14-05-2018 20:37 Erfaringer med Juzo’s produkter v. Else Melgaard
Ja, er svaret – det kan de faktisk godt!
Mit barnebarn får sådan nogle smarte kompressionsstrømper fra Juzo, og derved kom jeg i kontakt med Juzo. Jeg mødtes i KBH med Robert Van Zanten og Vicky Gudesen, hvor Robert præsenterede et Self Mangagement Project. Konceptet er hårdt arbejde. Det er ikke noget man kommer sovende til. Jeg har primært lymfødem. Da mit lymfødem er massivt, og jeg først er tilbudt behandling som 47 årig, havde jeg lidt betænkningstid, og turde ikke sige ja, før jeg have mit lokale sygehus med på banen, idet produkterne som jeg har brugt, ikke får fat i tæerne.
Regionshospital Nordjylland, Thisted ved lymfeterapeut Karin Boel var positiv, og vi lagde en plan om bandagering af tæer og forfod med Coban 2.
Den 9. januar 2017 startede jeg. Der skulle tages billeder hver morgen af mine ben, - det var Jørns arbejde. Heldigvis syntes han, det var sjovt. I begyndelsen, de første 2 uger, brugte jeg Juzo SoftCompres og Juzo ACS bandager. Derefter brugte jeg kun Juzo ACS bandager. Jeg målte omfangsmål hver morgen, og skrev dagbog. Mandag og torsdag fik jeg manuel lymfedrænage, og jeg skypede med Robert og Vicky 2 gange i ugen. Det kan godt lyde af meget, men jeg tror ikke, man kan gennemføre uden en ”backinggroup&rdquo Tilbud til børn med lymfødem og deres familier13-03-2018 18:20 Kære børn med lymfødem og familier
Vi arbejder i DALYFO fortsat på, at der skal være mere fokus på børn og unge med lymfødem.
D. 6-9. juni 2018 afholder ILF, International Lymphodema Framework, konference i Rotterdam, Holland. (se vedhæftede link). I år er der særligt fokus på børn med lymfødem, idet der afholdes børnedag lørdag d. 9. juni. Se mere om programmet for denne dag hér. Der mulighed for at møde andre børn med lymfødem, samt mulighed for, at I som forældre kan møde andre familier, og få mere viden om lymfødem.
Vi har i DALYFO vedtaget, at vi gerne vil give et tilskud på 2500,- kr. pr. familie, som ønsker at deltage i dette. Familien skal rejse med et barn med lymfødem, og man skal være medlem af DALYFO for at kunne få dette tilskud.
Det er begrænset hvor mange familier, vi kan give tilskud til og derved foregår tildelingen af tilskud efter "først-til-mølle"-princippet.
Du kan læse mere om konferencen generelt hér.
Skriv endelig til mig, Maj-britt, på maj-britt@dalyfo.dk, hvis I har yderligere spørgsmål, og hvis I har lyst til at deltage.
World Lymphedema Day 201806-03-2018 11:24 Lymfødem berører millioner af mennesker verden over. Måske rammer det også dig!
Af Kirsten Sparre
Tirsdag 6. marts 2018 er World Lymphedema Day. Lymfødem er en sygdom, der berører flere hundrede millioner mennesker verden over - alligevel er det meget få, der kender til sygdommen, før de selv bliver berørt af den for eksempel i forbindelse med en kræftbehandling.
Det ønsker Dansk Lymfødem Forening at lave om på. Læs vores korte forklaring på, hvad lymfødem er. Og husk den! For generelt ved lægerne i det danske sundhedssystem også meget lidt om sygdommen og skal have hjælp til at diagnosticere den, så patienten kan få den hjælp, han eller hun har brug for.
Kort om lymfødem
• Lymfødem er en ophobning af lymfevæske i bindevævet et eller flere steder på kroppen - for eksempel i en arm eller et ben. Ophobningen sker fordi, lymfesystemet ikke er i stand til at føre lymfevæsken væk og i stedet presser det ud i vævet.
• Lymfødem kan være en medført lidelse (primært lymfødem) eller resultatet af en skade på lymfesystemet, som kan opstå efter behandling for kræft, infektion eller traumer i forbindelse med ulykker (sekundært lymfødem).
• Har man først fået et lymfø Kom til medlemsmøde i Odense04-01-2018 16:07 Efter et godt, men også intenst arrangement i november 2017 har flere udtrykt ønske om, at vi snart igen mødes lokalt - og denne gang kun med erfaringsudveksling og hyggeligt samvær på programmet.
Dette er nu fastsat til mandag d. 29 januar 2018 kl 19.00 - 21.00, hvor vi er så heldige, at Kræftens Bekæmpelse atter stiller deres lokaler til rådighed for os.
Vi håber, at mange af jer møder op og vi glæder os til en hyggelig og givende aften.
Hvis aftenens agenda lyder som noget for dig, kan du tilmelde dig på enten info@dalyfo.dk eller tlf. 7022 2210. Sara blev født med tykke, tykke fødder20-12-2017 09:47 Sara blev født med tykke, tykke fødderSara blev født med primært lymfødem i fødderne. Hendes forældre efterlyser netværk med andre i samme situationAf Lotte Frandsen Saras forældre Charlotte Melgaard og Thomas Hansen er yderst tilfredse med den behandling, de får på Bispebjerg Hospital og i deres hjemkommune, Viborg Kommune, men de savner kontakt med andre i samme situation. - Det ideelle for os vil være at få skabt et netværk med andre, der har et barn med lymfødem. Det handler om ikke at være den eneste med tykke fødder og den, der skiller sig ud. Vi forestiller os et forum, hvor vi kan mødes til en aktivitet en enkelt dag, spise sammen og holde en strømpefest for børnene. Vi er indstillede på at yde et stykke arbejde for at få netværket op at stå, men vi mangler kontakten til andre med lymfødembørn, siger Charlotte Melgaard. Ingen begrænsningerSara er snart 7 år. Hun er en glad og velfungerende pige, der ikke oplever nogen begrænsninger i sin hverdag på grund af sit lymfødem i fødderne. Da Sara blev født kunne jordemoderen godt se, at hendes fødder var meget hævede, men hun mente, at det bare skyldtes, at fødderne havde været bøjede. Men Charlotte vidste med det samme, hvad det var, for der er flere i hendes familie, der lider a TILMELD DIG WORKSHOPPEN 2018!14-11-2017 14:00 Foreløbigt program for
DALYFO’s Workshop 2018Hotel Severin, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart d. 2.-4. marts 2018 TEMA FOR WEEKENDEN: Kroppen som hylster. ”Din krop er det hylster der rummer hele dig. Men alt for ofte opfatter vi kroppen, kun som et redskab til at bærer vores hoved rundt. Vi skal elske vores krop, passe og pleje den med stor ømhed. Spis hvad din krop fortæller dig og ikke sundhedsguruerne, Hvil når den har brug for hvile og bevæg kroppen i en mængden den kan holde til. Din krop skal holde hele livet, værdsæt den derfor som din allerbedste ven.” Fredag d. 2. marts: Check ind muligt fra kl. 13.00 16.00: Velkomst 16.00-18.30: Stande og juicebar 18.00 – Middag inkl. 1 glas vin/vand og efterfølgende kaffe og socialt samvær Lørdag d. 3. marts: 7.30 – 9.00 Morgenmad 9.00 – 10.30 Lise Faurschou Hastrup, kostvejleder og foredragsholder 10.45 – 12.15 Generalforsamling 2018 12.30 – 13.30 Frokost 14.00 – 17.00 Deltagelse i valgte aktiviteter, samt kaffe og kage: Mindfulness v/ Hanne Grethe Pedersen Lipødem v/ Margaretha Haag Yoga v/ Maria Nielsen Selvdrænage v/ Gitte Rishaug 18.00 – Middag inkl. 1 glas vin/vand 20.00 Underholdning, samt kaffe Søndag d. 4. marts: Check ud senest kl. 10.00 7.30 – 9.00 Morgenmad Aktiviteter for formiddagen kommer! 12.30 – 13.30 Frokost 13.30 Farvel og tak Der tages forbehold for ændringer af Folkemødet 2017 på Bornholm er igang!15-06-2017 18:06 Kræftens Bekæmpelse inviterer kræftpatienter og pårørende til to arrangementer på Folkemødet fredag d. 16. juni. 16. juni 10:45 - 11:30: Hjælp… jeg har kræft! Resumé: Kom og hør, hvad de praktiserende læger kan gøre for kræftpatienterne. Beskrivelse: De praktiserende læger skal involveres meget mere, når kræftsygdom melder sig. Både når du kommer med de første signaler om, at der måske kan være kræft – og efter kræftbehandlingen, hvor hun skal hjælpe med at holde øje med tegn på tilbagefald. Men er de praktiserende læger klædt godt nok på til disse opgaver? Kom og hør, hvad du kan forvente dig af din praktiserende læge! Kræftens Bekæmpelse, Praktiserende Lægers Organisation og Senfølgerforeningen er klar til at tage imod dine spørgsmål og kommentarer. Sted: K10 Kræftens Bekæmpelse - Kirkepladsen
16. juni 12:00 - 12:45: Dr. Hansen fra Matador som sygehuslæge Resumé: Kom og hør, hvordan kræftpatienter fremover skal have en fast læge på sygehuset. Beskrivelse: Har du oplevet hele tiden at møde nye læger i forbindelse med din eller din pårørendes kræftbehandling? Har du savnet overblik og sammenhæng? Det skulle gerne snart være slut Ulla Fink Ulriques fortæller om sine erfaringer som lymfødempatient11-05-2017 14:46 DALYFO 25 års Jubilæum 2017.
På Dalyfo´s nyligt afholdte workshop fortalte medstifter af Dalyfo, Ulla Fink Ulriques, om nogen af sine oplevelser som lymfødempatient gennem mere end 25 år:
Jeg blev født d.14 oktober 1957 i Sønderjylland som nr. 4 i en søskendeflok på 5. Da jeg var 13 år begyndte mit venstre ben at hæve, hævelser som min mor også havde haft gennem sit liv, og som senere nogen af mine søskende og nevøer og niecer også har fået. Jeg troede ikke, at der var andre i verden, der havde lymfødem ud over min familie. Dengang for mere end 25 år siden var der ingen behandling i Danmark, så jeg fik ikke på det tidspunkt mulighed for at møde nogen andre med sygdommen. Jeg vidste ikke, hvad det var, jeg fejlede. Utallige undersøgelser op gennem min barndom og ungdom havde ikke kunnet afklare hvorfor jeg hævede, - i starten kun i mit venstre ben.
Uddannelsen til lærer førte mig i 1979 til Århus. Daværende ortopædkirurg og overlæge på Aarhus Kommunehospital Ole Helmig igangsatte en udredning af mine hævelser, som især var udtalt i mit venstre fod og skinneben. Han foretog en venografi og konkluderede herefter, at da det ikke var et venøst ødem, jeg havde, så måtte det være elephantiasis. Det lød meget slemt og min davær Den nye bestyrelse:10-05-2017 13:30 Den nye bestyrelse har holdt sit første møde og konstitueret sig således:
Formand – Lise Petersen Næstformand – Heidi Gall Kasserer – Jytte Holte
Medlemmer – Else Melgaard - Maria Brangstrup Hansen
Suppleanter – Maj-Britt Hjortholm - Lene Erlandson Jensen
<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
|
|
|
|
|