Nye indlæg

 

Vil du lægge arm til et videnskabeligt forsøg?

21-06-2013 23:34

Mads Radmer Jensen, der er læge på Bispebjerg Hospital, vil gerne i kontakt med kvinder, der har udviklet lymfødem efter behandling for brystcancer, og som har mod på at deltage i et forskningsprojekt. Projektet går ud på at finde ud af, om immunsystemet spiller en rolle for, om man får lymfødem efter cancerbehandling.

Forsøg har vist, at når man udfører kirurgiske indgreb på dyr, så kan der opstå en betændelsereaktion (inflammation) i vævet, der igen kan føre til, at kroppens mindste blodkar - de såkaldte hårkar - bliver mere utætte over for vand, hvilket fører til en større væskeansamling.

"Men der er ingen undersøgelser, som viser, om det også er tilfældet for mennesker. Derfor er ideen med forsøget at afklare, om der er en betændelsesreaktion hos kvinder med brystkræftrelateret lymfødem, og hvis det er tilfældet, om den relaterer til utæthed i hårkarrene," siger Mads Radmer Jensen.

Forsøgene foregår på Bispebjerg Hospital og varer op til tre timer. Under forsøget bliver der taget en blodprøve i den raske arm, man får målt tætheden af hårkarrene overfor vand, og der bliver lavet en lille vable på indersiden af overarmene, hvorfra der bliver tappet noget væske til analyse.

For at kunne være med i forsøget skal du være mellem 35 og 65 år, og der skal være gået mindst seks måneder siden din seneste behandling for brystbræft.

Der skal være en forskel i volumen på dine arme på mindst fem procent eller andre meget tydelige tegn på lymfødem. Og så må du ikke have haft rosen i dit lymfødem.

Mads Radmer Jensen har lavet seks forsøg allerede og har to mere på bedding. Men han vil gerne nå op på 20 forsøg med kvinder, der har lymfødem.

Resultaterne af disse forsøg skal sammenlignes med 20 forsøg på kvinder, der er blevet behandlet for brystkræft, men ikke har udviklet lymfødem.

I denne beskrivelse af forsøget kan du læse mere om betingelserne for at deltage, hvordan undersøgelserne foregår, og hvilke bivirkninger der eventuelt kan være.

Du kan kontakte Mads Radmer på mail eller ringe til ham på mobil 2628 0698 eller telefon 3531 5126.


Kategori: Tilbud til dig

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar