Nye indlæg

 

Brug din viden og erfaringer som patient aktivt

30-03-2014 22:58
Paraplyorganisationen for danske patientforeninger, Danske Patienter, søger patienter, der har overskud og lyst til at indgå i dialog med sundhedsvæsenet i konkrete situationer, hvor det er vigtigt at inddrage patienternes viden og erfaringer.

Danske Patienter har oprettet et korps af aktive patienter og pårørende, som du kan melde dig til. Gør du det, kan Danske Patienter kan kontakte dig, hvis sundhedsvæsenet ønsker din hjælp og viden i forbindelse med nye projekter, løsninger og praktiske beslutninger i sundhedsvæsenet.

Et eksempel kan være, at man på et hospital beslutter at samle en gruppe mennesker – for eksempel sygeplejersker, læger, patienter og pårørende – der skal finde ud af, hvordan man bedst indretter en ny afdeling på hospitalet.

Her kan den aktive patient eller pårørende bidrage med sine erfaringer og oplevelser, så den nye afdeling ikke kun lever op til de behov, læger og sygeplejersker har, men også til patienterne og de pårørendes.

Et andet eksempel kan være, at en kommune skal købe nogle nye apparater, der kan måle blodsukker hos diabetespatienter. Her kan en patient med kendskab til diabetes være med til at fortælle kommunen, hvad han eller hun har brug for, lægger vægt på og foretrækker i forbindelse med et nyt apparat.

En aktiv patient eller pårørende skal således sætte sine egne erfaringer og oplevelser i spil og på den måde være med til at sikre et sundhedsvæsen, der tager højde for patienterne.

I Dansk Lymfødem Forening synes vi, at det vil være en god ide, hvis der også er patienter med lymfødem, der melder sig til patientkorpset.

Når du tilmelder dig hos Danske Patienter kan du meddele, om der er nogle specifikke områder i sundhedsvæsenet eller sygdomsområder, du har særlig interesse i.

Kategori: Tilbud til dig

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar