Nye indlæg

 

Medieomtale fører til møde med rådmand i Aarhus

23-11-2014 15:00
Dansk Lymfødem Forening blev i november brugt som kilde i artikler og indslag på JP Aarhus og TV 2 Østjylland’s om Aarhus Kommunes indkøbsaftaler på området for personlige hjælpemidler. Foreningen er nu inviteret til møde med en rådmand i Aarhus om aftalen.

JP Aarhus bragte 7. november to artikler, hvor en række patientforeninger kritiserer de indkøbsaftaler, som Aarhus Kommune har indgået om leveringen af af lang række personlige hjælpemidler. Kritikken går blandt andet på, at aftalerne fører til dårligere standard for brugerne og risiko for brugerbetaling, hvis man vælger at gøre sin ret til frit leverandørvalg.

Lise Petersen, formand for DALYFO, siger til Jyllands-Posten:

»Patienter kan få at vide af en behandler, at de har behov for en strømpe med en bestemt kompression og med indlæg i tæer eller ankler. Men når patienten går til kommunens samarbejdspartner, kan de kun få en bestemt produktstandard.”

Kirsten Sparre, medlem af DALYFO’s bestyrelse, siger til avisen:

“Kommunen vil gerne have, at op til tre fjerdedele af de udleverede strømper har standardmål. Men med lymfødem har man hævelser, der buler ud forskelligt. Derfor skal kompressionen tilpasses præcist.”

Artiklerne fra JP Aarhus blev fulgt op dagen efter af TV 2 Østjylland, som lavede et interview med bestyrelsesmedlem Kirsten Sparre. Også her lå vinklen på, at problemerne med at standardisere udvalget af strømper og risikoen for, at borgerne selv må betale et større eller mindre beløb, hvis de ikke vælger kommunens leverandør.
 

Indbydelse til møde med rådmanden
Medieomtalen har allerede haft en effekt. Få dage efter indslaget sendte rådmanden for sundhed og omsorg i Aarhus Kommune mail, som indbød DALYFO til et møde om indkøbsaftalen.

Jette Skive gav i artiklen i JP Aarhus dette svar på DALYFO og andre patientforeningers kritik:

»Vi har kompetent fagligt personale til at vurdere kravene til produkterne og sikrer dermed et godt fælles standardniveau. Selvfølgelig kan der være forskel på brugernes ønsker til et produkt. Nogle vil have en dyr Mercedes, mens andre er godt tilfredse med en Opel Corsa.”

Men allerede dagen efter sagde hun til TV 2 Østjylland, at hun gerne vil mødes med patientforeningerne for at lytte til vores erfaringer med indkøbsaftalerne.

Fra anden side erfarer DALYFO også, at Aarhus Kommunes visitationsafdeling er kede af medieomtalen og den forvirring, der er opstået omkring borgernes lovsikrede ret til frit leverandørvalg og frit produktvalg.

Mødet med rådmand Jette Skive er planlagt til 18. december 2014.
 
Læs artiklerne fra JP Aarhus:
 
 
Se tv-indslaget fra TV 2 Østjylland:

 

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar