Nye indlæg

 

Bedre behandling af benlymfødem på vej

06-08-2015 18:26

Der er meget lidt viden om, hvordan man skal behandle lymfødem i benene, og patienter bliver ofte ikke henvist til den behandling, der trods alt findes.
 
- Indtil nu har forskningen primært fokuseret på lymfødem i armen. Der er kun forsket ganske lidt i benlymfødem. Vi har brug for meget mere dokumentation og viden om forebyggelse og behandling. Der mangler viden både blandt behandlere, læger, politikere og patienter, siger Tonny Karlsmark, ledende overlæge på Bispebjerg Hospital og leder af Videnscenter for Lymfødem.

Han skal over de næste tre år lede et forskningsprojekt med 300 patienter.

- Jeg håber, projektet munder ud i, at patienterne får en bedre behandling end i dag, siger han.

Tonny Karlsmark håber, at hans forskningsprojekt kan lede til nye retningslinjer for behandling af lymfødem, og at det vil gavne de mange patienter, der i dag ikke får den optimale behandling.

- Jeg har for eksempel behandlet en ung kvinde, der kom ind med et ben, der var 15 kilo tungere end det andet. Efter at vi havde behandlet hende i 14 dage, havde vi hjulpet hende af med 12 kilo. Men det var tilfældigt, at hun fandt frem til os.

Forskerne starter med et stort internationalt litteraturstudie, hvor de indsamler viden om, hvad der findes af dokumentation på området.
 
Derefter indleder forskergruppe et forsøg, hvor de 300 patienter inddeles i tre grupper.
 
En kontrolgruppe, der får standardbehandling, en anden gruppe, der inviteres til at deltage i faste kontrolforløb, hvor man vil holde øje med eventuelle tegn på lymfødem. Kontrollerne starter behandlingen kort tid efter, at de er blevet opereret. Den tredje gruppe bliver også fulgt fra tidligt efter operationen, men her skal patienterne selv holde øje med eventuelle ændringer og selv opsøge behandlingen.Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar