Nye indlæg

 

Lymfødemaften i Odense

30-10-2018 11:17
REFERAT FRA LOKALT DALYFO-MØDE I ODENSE
Mandag d 22. oktober 2018 kl 19 - 21.

Vi var i alt 14 kvinder, der mødte op i Kræftens Bekæmpelses lokaler ved OUH denne oktoberaften (3 personer havde meldt afbud til mødet). Af de fremmødte kom en deltager fra Bramming (nær Esbjerg), en fra Almind (nær Vejle), en fra Middelfart samt en fra Svendborg. De øvrige deltagere var fra Odense og nærliggende byer.
Else Melgaard fra bestyrelsen i DALYFO deltog også, og hun slog absolut distancen ved at komme helt fra Thisted for at være med, hvilket vi var meget taknemmelige for.

Første del af aftenen tog vores energiske gæstelærer, osteopat og lymfeterapeut Antje Benkjer sig af. Antje har arbejdet som lymfeterapeut i 25 år og har netop efter 5 års sideløbende studier afsluttet sin uddannelse som osteopat.
Stort tillykke til Antje med uddannelsen og stor tak, fordi hun endnu en gang så velvilligt stiller sig til rådighed for os i Dalyfo.
Først varmede Antje os op med lette øvelser, så vi fik gang i kredsløbet såvel som i smilene.
Dernæst viste Antje, hvorledes hun undersøger og behandler en lymfødemiker, der for første gang ligger på hendes briks. Herunder også, hvordan og hvornår Antje bruger sin medbragte Lymphatouch-maskine. Alt sammen meget informativt og vedkommende og krydret med muntre kommentarer undervejs. At interessen for emnet var stor, viste de efterfølgende mange spørgsmål tydeligt.
Birthe lagde krop til behandlingen.
Antje afrundede med at orientere om reglerne for tilskud til lymfebehandling, alt efter om ødemet er primært eller sekundært. Der er desværre fortsat stor usikkerhed om tilskudsreglerne.
På DALYFO's hjemmeside er opført en oversigt over lymfeterapeuter i DK - klik hér for at se listen. Man kan også finde en liste over lymfødemterapeuter hér.

Næste og sidste del af aftenen foregik omkring kaffe-kagebordet. Her uddelte Else Melgaard såvel muleposer som god information om DALYFO til interesserede. Tre af aftenens deltagere var med til det lokale medlemsmøde i Odense for første gang.
Der var også gode snakke rundt omkring bordet vedr de store og mindre problemer, der er forbundet med at leve med lymfødem/lipødem.

Inden aftenen sluttede, opfordrede vi deltagerne til at komme med ideer til et fremtidigt møde (ingen dato endnu fastsat!).
Første ide var fra Antje Benkjer:
En gennemgang af hjælpemidler til på-og aftagning af kompressionerne, når fingrene efterhånden bliver svagere.
Vi efterspurgte også interesse for en aften med vandgymnastik, da bevægelse i vand jo udgør en blid form for drænage!
Man opfordres til at maile til os, hvis man har andre/flere gode ideer eller kommentarer i øvrigt.
Skriv helst mailen til os begge!

Tak for et godt fremmøde og en god aften!
Else Pasgaard

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar