Arrangementer på Lolland-Falster

6 december 2012: Julehygge med smagsprøver fra Majbølle Selskabslokaler i Guldborgsund Frivilligcenter.

6. november 2012: Deltagelse i Guldborgsund Kommunes dialogmøde for frivillige.

Det er et møde, som kommunen inviterer alle frivillige foreninger til, og hvor alle partier i byrådet er repræsenteret. De frivillige og byrådsplitikkerne drøfter her ALLE emner, som der er ønske om at diskutere. Kommunen er efter dialogen vært ved en sund og lækker buffet. Afslutningsvis blev årets frivillig kåret, som var nomineret af de frivillige foreninger.Den frivilliges forening får en middag, hvor byrådspolitikerne står for det hele og serverer.

6. oktober 2012: Heldagsarrangement i Virkethus i Hannerup Skov med 15 deltagere.

Den mobile lymfeterapeut Ingeborg fra Maribo fortalte om sit uddannelsesforløb sidste sommer på Földiklinikken. Hun viste via fotos og små fortællinger fra dagligdagen på klinikken, hvordan lymfødemikerne her er indlagt på klinikken og hvordan de får en heldags- varieret behandling.

Udover selve lymfødembehandlingen med manuel lymfedrænage, hudpleje og bandagering består behandlingen også af  fællesøvelser/gymnastik med bandagerne på, gåture og ikke mindst en sund kost.

Vi talte om, at det kunne være spændende, hvis vi engang kunne komme i et kortere behandlingsforløb på Földiklinikken, hvor lymfødembehandlingen, oprindeligt blev udviklet og startet af lægeparret hr. og fru Földi. Ingeborg fortalte, at det var noget helt særligt, når fru Földi trådte ind i lokalet. Alle tav øjeblikkeligt og viste stor respekt for lægefruen

Fredag 28. september 2012: Dalyfo Lolland Falsters frivilliggruppe deltog i den nationale frivilligdag.

I år blæste det kraftigt, og det var ret koldt, så alle foreninger var samlet i et kæmpestort telt på torvet i Nykøbing Falster.

Foreningerne skabte især i år indbyrdes netværk udover selvfølgelig også at reklamere for foreningen til de mange fremmødte interesserede. Desuden var der også mulighed for at få nogle af byrådets politikere i tale og herved skabe politisk focus på den enkelte forenings problemstillinger. Det lykkedes således for Ulla Fink Ulriques at få en god snak med Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder, om lymfødemikerne vilkår i kommunen.