Gode råd om rejser

Her kan du downloade filen i jpg format 
 
 

Når pumpen skal med

(Skrevet på basis af 3 patienters erfaringer, en repræsentant fra Trafikstyrelsen og en hel masse internet søgning.)

Undersøg i god tid hvad reglerne er for dit rejseselskab eller flyselskab. Hvert selskab har deres egne regler. Typisk kan du finde dem ved at søge på "medicinsk udstyr" på deres hjemmeside eller ved at søge "medicinsk udstyr" og rejse- eller flyselskabets navn. Ellers må du ringe eller skrive til dem.

De kan have regler for at pumpen kan komme med som håndbagage eller som ekstra tjekket-ind bagage (men det anbefaler Apodan ikke mht deres pumpe og det er for egen risiko hvis den bliver væk eller beskadiget).

Der kan være regler for hvor meget den må veje.

Et rejseselskab skal muligvis søge lov hos flyselskabet for at du kan tage pumpen med som håndbagage så ring eller skriv for at forhøre dig hvilke dokumenter de evt. skal bruge for at lave dispensationsdokumentet. Det kan være de skal bruge et brev fra din læge.

Nogle flyselskaber giver dig lov til at tage tasken med pumpen med som en ekstra (så du har 2 stk. håndbagage) håndbagage så spørg om du kan få det. 

Spørg om du kan få dokumentet på det sprog der bruges i det land du rejser til eller i det mindste på engelsk. Eller overvej at oversætte det selv på et andet stykke papir i forvejen. Du kan bruge google translate eller deepl.com. Så er du forberedt når du skal hjem igen fra en anden lufthavn i et andet land.

Overvej at have gennemsigtige poser til at pakke manchetterne i hvis du bliver spurgt om at pakke tasken ud. I det mindste bliver de ikke beskidte hvis de er i plastikposerne.

Hvis du tager pumpen med som håndbagage så vær forberedt på at den jo skal bæres på i lufthavnen og videre ud til din feriedestination. Ikke alle lufthavne har håndbagage vogne som i København. En rulle kuffert kan være en fordel eller/og at man tilkøber sig speedy boarding.

Repræsentanten fra Trafikstyrelsen siger endvidere:

En kompressionspumpe hører under elektronisk udstyr, og må gerne medtages i håndbagagen, forudsat at der kan foretages et tilfredsstillende eftersyn med røntgen eller andre metoder. 

Eftersom det er en meget specifik genstand vil man nok ikke kunne finde den over listen af elektroniske genstande på Trafikstyrelsens hjemmeside eller diverse lufthavnes lister over elektroniske genstande, men skal betragtes som sådan.

Lufthavnens security personale har altid mulighed for at afvise en genstand, hvis den skønnes at kunne udgøre en trussel.

Derfor kan et brev fra lægen eller lignende, der forklarer, hvad det er for en genstand, hjælpe.

Rejse med Lympha Press (information fra Apodan):

Borgeren kan henvende sig til Apodan for at få udfærdiget et rejsedokument på engelsk. Her beskriver vi kort, hvad den enkelte borger rejser med af produkter.

Vi anbefaler at tage Lympha Press pumpe og manchet med som håndbagage.

En trolley kan pakkes med både manchet og pumpe.

Nogle selskaber tager det med uden ekstra omkostninger, hvis man skal flyve.

Vi anbefaler ikke at tjekke det ind som bagage, da risikoen for at det bliver væk, eller tager skade ved håndteringen er markant.

Det er forskelligt hvad rejsebureau og flyselskab forlanger og kræver.

Nogle selskaber tager det med gratis som en ekstra håndbagage. Borgeren kan forklare, at hun/han lider af en kronisk lidelse og har brug for disse hjælpemidler under rejsen.

Borgerne kommer gennem security med rejsedokumentet fra Apodan og vi har ikke erfaringer med, at borgerne oplever problemer.

Vi anbefaler dog, at man kontakter det selskab, man rejser med for at høre deres individuelle regler.

Apodan A/S

Tlf: 32 97 15 25

Email: info@apodan.dk

 

 

 

Rejse og rosen

Find flowdiagrammer for rosen opsporing, behandling og forebyggelse på flere forskellige sprog her VASCERN.eu hjemmeside
 

Nyttige ord til rejsen

Find en liste over nyttige ord du kan udskrive og medbringe på din rejse. På forhånd kan du oversætte dem til det sprog der tales i dit destinationsland.
 

Bliv medlem og støt vores arbejde

Medlemmer er via deres medlemskab med til at støtte vores arbejde. Men vi har brug for medlemmer. Det koster kr. 200/året og du får 3 blade (32 sider) sendt til din postkasse sprængfyldt med information og viden om lymfødem, lymfødem behandling, ny forskning og meget mere.

Bliv medlem i dag - Bliv medlem Tak!