Nordisk Lymfødemdag 2013

Kultorvet i København torsdag 5. september

Dagen startede med flot solskin, som holdt hele dagen.

Jytte, Hanna og Lise mødtes på Kultorvet, og Pernille og hendes to hjælpere fik hurtigt teltet sat op.

Pernille Krogh, Apodan, Gitte Rishauge, Søborg, Hanne og Mia fra Rigshospitalet samt Synnøve og Patricia fra Skodsborg Lymfødemklinik fik indrettet sig, så de var klar til at fortælle om og vise behandling af lymfødem.

Patricia havde behandlerbænk med, Pernille demonstrerede Lympha Press, men pigerne fra Rigshospitalet tapede med kinesiotape, og Gitte Rishauge gav gode råd til lymfødemikere.

Vi havde fået foldere fra Sporty-living i Struer, som producerer og sælger blandt andet badetøj til brystopererede.

Flere af DALYFO's medlemmer deltog, og vi siger tak for deres deltagelse og engagement.

Det lykkede at komme i tale med flere interesserede, også nogle som havde lymfødem, men som ikke var medlem.Det kan vi håbe, de bliver.

Referent: Lise Petersen


Klik på billederne for at se dem i stor størrelse

 

Rådhustorvet i Randers fredag 6. september

 
Klik på billederne for at se dem i stor størrelse


DALYFO's første Nordiske Lymfødemdag i Randers blev en stor succes.

Mange mennesker nød den uventede sommerdag med en shoppetur, der førte dem lige forbi DALYFO's stand på Rådhustorvet, hvor deres opmærksomhed blev fanget af den store grønne plakat om lymfødem og Sporty-Livings farvestrålende udstilling af badedragter til brystopererede.

Faktisk var der en overgang så stor interesse, at hele seks kvinder var i sving på en gang for at tøjle spørgelysten: Tidligere formand for DALYFO Nanette Benjaminsen, den lokale Ingrid Rasmussen og fire medlemmer af bestyrelsen: Else Melgaard, Jonna Lindgaard, Annagrete Kristensen og Kirsten Sparre.

 Nogle indrømmede lidt forlegent, at de faktisk ikke ved, hvad lymfødem er, og lyttede interesseret til forklaringen. Andre ville gerne vide mere om hjælpemidler til lymfødembehandlingen og prøvede de kompressionsærmer, DALYFO havde lånt hos den lokale Boisen sygeplejeforretning.

I eftermiddagens løb dukkede der også en del medlemmer af DALYFO op, som fik sig en god snak om livet med lymfødem.