Nye indlæg

 

Nu tilbyder Sygehus Thy-Mors igen lymfødembehandling

02-10-2014 18:53
Efter en lang pause tilbyder Sygehus Thy-Mors igen lymfødembehandling. Behandlingerne begyndte i slutningen af maj i år, og det er planen at udvide antallet af lymfeterapeuter fra tre til fire i begyndelsen af 2015.

Det har været en hård vinter for lymfødemikere, der skulle behandles på Sygehus Thy-Mors. I efteråret 2013 meddelte sygehuset med dags varsel, at behandlingen af lymfødem og lymfødemlignende tilstande ikke "længere vil kunne varetages på Sygehus Thy-Mors".

Årsagen var, at en lymfeterapeut gik på pension, en anden var på barsel og en tredje var langvarigt sygemeldt. Men nu er behandlingen altså kommet i gang igen.

“Lymfødembehandlingen er gået i gang igen ultimo maj 2014, og der er i øjeblikket kun en enkelt på venteliste,” siger Michael Flyvholm Kvols, som er afdelingsleder i Fysio- og Ergoterapien på Sygehus Thy-Mors.

Han fortæller, at sygehuset nu råder over tre lymfeterapeuter. Til januar 2015 starter yderligere en fysioterapeut på uddannelsen til lymfeterapeut, så sygehuset snart vil have fire lymfeterapeuter ansat.

Ingen grund til jubel
Else Melgaard er medlem af DALYFO’s bestyrelse og har primært lymfødem i benene. Hun var den første, der blev taget ind fra ventelisten til en række meget tiltrængte behandlinger i løbet af juni.

Men hun er ikke begejstret, selv om behandlingerne er i gang igen på Sygehus Thy-Mors. Hun har i årevis fået løbende behandlinger, som har betydet, at hun kan passe sit fuldtidsarbejde. Men regionen har ændret politik, og sygehuset vil fremover kun tilbyde hende ny behandling, hvis der opstår akut forværring i hendes lymfødem.

Det svarer ikke til behovet for primært lymfødem som Else Melgaards, og DALYFO forfølger naturligvis sagen.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar