Nye indlæg

 

Julehygge Lolland-Falster

12-01-2019 16:41
Referatet er skrevet af Ulla Fink Ulriques og billeder er taget af Ann-Lise Hass. Begge er medlemmer af DALYFO.
 
DALYFO Lolland-Falster lokalgruppe holdt d. 12 december deres årlige juleafslutning. Det var en hyggelig aften med 17 deltagere.
Vi havde som altid gratis lånt Guldborgsund Frivilligcenter, som vi også er medlem af.
Maden blev dette år smørrebrød fra Kvickly, som velvilligt donerede blandet frugt og masser af Magnum- is til dessert. Vi kunne få mere end 2 is hver, så vi delte glædeligt ud til andre brugere i huset, da der ikke er fryser i centeret.
 

Aftenens foredragsholder var Ann-lise Hass, som er ny frivillig i vores lokale DALYFO gruppe. Ann-Lise Hass har - på trods af to forskellige cancerdiagnoser og de der af følgende operationer samt lymfødem - et fantastisk liv. Der har indimellem været svære perioder, men de har ikke fået lov til at dominere, da Ann-Lise's familie altid har været der til at støtte hende. Ann-Lise har arbejdet som fotograf og som bioanalytiker med histologi som speciale. Tiden går nu med familien, venner, golfklubben og som frivillig fotograf for Museum Lolland-Falster, for sangkoret Brage og for Guldborgsund Frivilligcenterets mange foreninger. Ann-Lise er også frivillig i Kræftens Bekæmpelses Motionscafe, DALYFO Lolland-Falster lokalgruppe og er medlem af Patient og Pårørende Rådet på Nykøbing F. Sygehus.

Ann-Lise fortalte sjovt og levende om sit liv helt fra barndommen og frem til idag.
Vi så en masse fotos fra hendes liv og det viste sig, at der var én tilstede, som var med på nogle fotos fra tiden med at være med i de lokale Cirkus aktiviteter i Zoologisk have i Nykøbing Falster fra deres barndom i 40'erne. De havde ikke set hinanden siden dengang, så det blev til et sjovt gensyn mellem de to.

Ann-Lise berørte bevidst kun kort sit kræftforløb i skjoldbruskkirtel og sidenhen i det ene bryst- med hendes efterflg. følgesygdom lymfødem, da vi ikke synes det passede ind i en festlig juleafslutning.
En mere uddybede snak om lymfødem efter brystkræft er nemlig istedet muligt d. 25 februar samme sted (læs mere hér)
Efter foredraget, orienterede vi om DALYFO og ikke mindst om DALYFO'S kommende Workshop i Korsør.
Til sidst blev der hyggesnakket, erfaringsudvekslet og dannet nye netværk.
 
 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar